Öncelikli olarak son yıllarda halı yıkama sektöründeki gelişme halı yıkama firmalarını daha etkili, daha verimli ve hızlı hizmet üretme durumuna itmiştir. Daha kaliteli ve hızlı halı yıkama yapabilmek için doğal olarak iyi bir halı yıkama makinası arayışı oluşmuştur. Yıllar geçtikçe bu ihtiyaç değişmiş ve artık daha verimli halı yıkama makinası arayışı ortaya çıkmıştır. Bunun nedeni ise tabiki sektörün önem kazanması ve halı yıkamacıların zamanla artan birikimi olmuştur. Artık günümüzde işlevselliği önemseyen, bir makinada ne olsa daha iyi yıkama yaparız diyen halı yıkamacılarla karşılaşmak mümkün. Bunun  için bir otomatik halı yıkama makinası nasıl olmalıdır sorusuna bazı yanıtlar sunuyoruz.

  1. Öncelikle; Her halı yıkama makinası iyi değildir. Önemli olan bir halı yıkama makinasının beklentileri karşılaması ve kaliteli halı yıkamasıdır. İşlevsellik en önemli hususlardan biridir.
  2. Halı yıkama makinası sadece fırçalama yapmak için icat edilmiş bir araç değildir. Bir otomatik halı yıkama makinasına fırça takmak çok iyi bir halı yıkama makinası olduğunu göstermez. Fırçaların sertliğinden tutun çalışma sistemine, çalışma sisteminden motorlarına kadar birden fazla önemli husus vardır. Ayrıca sadece fırçanın yıkama yapmasıda halının çok iyi temizleneceğini göstermez. Bundan önce ve sonra bazı prosesler vardır. Ve halı yıkama işinde bu prosesler bir bütünü oluşturur. Fırçaların fırçalamadan sonra iyi bir gelberi iyi bir durulama sıkma gibi birden fazla proses iyi bir şekilde gerçekleşince halılar tertemiz yıkanmış olacaktır. Bunların hepsi gerçekleşince İyi bir otomatik halı yıkama makinası işlevsellik kazanacaktır.
  3. Kaliteli hizmet üretmek isteyen firmalar öncelikli olarak gelberi olayını benimsemeli ve gerçekten işlevsel olarak işleyen üzerinde gelberi bulunan ve bunu gerçekten yerine getiren otomatik halı yıkama makinasını tercih etmelidir. Gelberi sistemine sahip olmayan makina tercih edilmemeli hatta işlevsellikten yoksun gelberiye sahip olarak gösterilen makinalarda kesinlikle tercih edilmemelidir.
  4. Fırça tellerinin sertliği, fırçaları çeviren motorların yeterli güçte olması, fırçanın halı üzerine yeterli düzeyde baskı yapması. Fırça tellerinin halı yüzeyine dik açı yapması. Otomatik halı yıkama makinasının genel mekanik ve elektronik aksamlarının kalitesi, su ve deterjana temas eden yerlerin 304 kalite krom olması, PLC ekranın kullanıcı dostu olması kolay anlaşılabilir olması gibi hususlarda otomatik halı yıkama makinası alırken dikkat edilmesi gerekenler arasındadır.

Bir otomatik halı yıkama makinası nasıl olmalıdır sorusuna verilecek en güzel cevap Atak K 2400 gibi olmalıdır olur. Türkiye genelinde kullanılan halılar 6 metre kare dir. Bu halılar için üretilmiş olan Atak K  2400 otomatik halı yıkama makinası 6 metre kare lik bir halıyı şampuanlama, yıkama, gelberi, durulama ve rulo halinde sarma kapasitesine sahiptir. Bu otomatik halı yıkama makinası günde en az 300 metre kare üzeri halı yıkayan halı yıkamacılar için ekstra olarak kapasite, eleman, su, elektrik, zaman tasarrufu sunuyor. Yıkama işleminde en iyi sisteme sahip olan Atak K 2400 günde 1500 metre kareye kadar hızlı yıkama imkanı sunar. Ayrıca Türkiyede ve Dünyada en verimli sistem olarak tabir ettiğimiz rulo gelberi fırça sistemi ters yöne hareket eden fırçalar yardımıyla halının üzerinde hav, kıl, tüy, yün bırakmayan en iyi durulama yapan sisteme sahip olan bu makina ilk defa mühendislik metodolojiyi otomatik halı yıkama makinasında kullanmanın ayrı bir sistematiği birleştirmenin onurunu yaşıyor. En iyi Otomatik halı yıkama makinası Komman dan alınır.