Profesyonel olarak halı yıkama sektöründe bulunan kişilerin tercihleri arasında olan TAM OTOMATİK HALI YIKAMA MAKİNELERİ hem işin yükünü düşürmekte hemde yüksek m²  lerde halı yıkayan firmaların iş yoğunluğunu da ortadan kaldırmaktadır.

Fakat iş yoğunluğunu düşürmek ve daha performons ile çalışmak adına alınan halı yıkama makineleri ne kadar yeterli geliyor.

Yüksek bütceler ayırıp aldığımız tam otomatik halı yıkama makinelerinden tam anlamı ile performans bekleriz. Halı yıkama makinesi imalatında okadar çok amatörlükler yapılıyor ki halı yıkama konusunda tecrübe sahibi olmayan amatör firmalar tarafından üretilmiş yüzlerce makine görmekteyiz.

Ama makineden çıkan halıları kuruma işleminden sonra tek tek yine temizleme fırçalama işlemine alıyor bir çok halı yıkama firması buda ekstra iş gücü ve zaman kayıbına sebep oluyor.

Makineleri ucuza mal etmek için fırça kalitesinden makinede kullanılan gövde malzemelerine kadar her parçanın kalitesini düşürerek makine imalatı yapılıyor.

Uzun yıllardır halı yıkama sektöründe bulunan bir kişi olarak halı eğer makinden çıkmış ve askı kurutma alanına alınmış ise o halının temizliği bitmiş demektir. Tekrar tekrar askıdan sonra fırçalama leke çıkarma testere çekme toz alma gibi işlemlerden geçiriliyorsa alınmış olan o makine hiç bir şey ifade etmiyor demektir. Demir yığınına para verdiğiniz anlamına gelir.

Orta halli bir halı yıkama makinesi için en az çift yönlere hareket eden 8 adet bağımsız fırça olmalıdır.

Her fırça üzerine deterjan veren püskürme sistemi ile deterjanı eşit miktarlarda dağıtan musluklar olmalıdır.

Fırçalama sonrasında kabaran havları kirleri tek yöne dönen silindir biçiminde bir fırça olmalı ki yıkama sonrasında tekrar halı fırçalama işlemi yapılmasın.

Halı çıkışında elbet bir durulama işlemi için fırçalı sıyırma bölümü olmalı bu işlem halıda bulunan deterjanı atmak için önemli ve gerekli bir olmazsa olmaz bir bölümdür.

Halı durulama sonrası halının altını fırçalama yapan silindir bir fırça mutlaka olmalıdır.

Makine gövdesi kesinlikle kaliteli malzemeden yapılmalıdır.

Ağır kimyasallar kullanıldığında kalitesiz yada kötü malzeme ile yapılmış bir halı yıkama makinesi sürekli arıza verecektir. Buda sizlere ekstra maliyet anlamına gelir.

Bir çok forum sitesinde gördüğüm bi hususda halı yıkama makinesi bakım zamanı geldiğinde karşılarında bir firma bulamamalarıdır. Makine kullanım hatalı yada teknik bir sorundan voltaj yada benzeri sorunlardan dolayı arıza yapmış fakat makine alınan firmayı arayıp karşılarına kimsenin çıkmaması konusu oldukça yoğun bir biçimde en önemli konular arasına girmiş.

Tam otomatik halı yıkama makinesi alınırken tamam abi hallederiz abi bir somun unutmuş çırak gelir takarız sorun etme işlerim vardı gelemedim gibi amatör cevaplar ile sizleri oyalayan firmalara asla paranızı kaptırmayın. Olağan üstü bir durum olmadıkça tam otomatik bir halı yıkama makinesi sorunsuz en az 1,5 milyon m² halı yıkamalıdır. buda ortalama sorunsuz 4-5 yıl sorunsuz çalışma anlamına gelir.