Değerli halı yıkamacılar , size makinalarımız hakkında kısaca bilgi vermek ve bir halı yıkama makinası alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında da sizi bilgilendirmek istiyorum;

Makinalarımız mühendislik çizimiyle oluşturulup teknik resim aracılığıyla ustalarımız tarafından bu şekilde üretilmektedir.Seri üretim modeli esas almaktayız.Makina üretiminde arabalardan,tanklardan esinlenmekteyiz.Bu sayede de verimli,dayanıklı,sağlam ve uzun ömürlü makinalar üretmiş oluyoruz. Makinalarımız hakkında bilgi verirken ilk olarak makinamızın arka bölümünde bulunan ‘’ rulo gelberi’’sisteminden söz etmek istiyorum.Rulo gelberi sistemi ters yönlere dönen iki fırça aracılığıyla sulu fırçalama yapar ve halıda durulama,hav alma işlemi sağlar ve ayrıca saç kılı,tüy gibi nesneleri de yok eder.Bu sistem aynı zamanda paketleme makinası ihtiyacını da ortadan kaldırır.Yani bu sistem sayesinde bir makinanın ayrıca yapacağı görevi halı yıkamasında bitirmiş olmaktayız.Rulo gelberi olmayan bir makina asla tercih edilmemeli ve hatta ona makina bile denilmemeli. Makinalarımızda kullandığımız sistemden bahsedecek olursak eğer biz ‘’lineer vidalı mil sistemi ‘’

kullanmaktayız. Bir halı yıkamacı olarak her türlü halıyı yıkayacağınız için bu sistem sayesinde fırçaların baskılarını milimetrik olarak ayarlayabiliyorsunuz.

Fırçalar eşit baskı yapıyor ve bu sayede fırçalar halının her yerine temas ediyor.Yani ; pnömatik,havalı ,vakumlu sistemleri içeren makinalarda fırçalar yüzeysel bir temizlik sağladığı için bu yukarıda anlattığım özellik mümkün olmamaktadır. Bu yüzden de sistemimiz halı yıkama makinasındaki en başarılı sistemdir. Redüktörler de bir makinadaki en önemli parçalardan birisidir.Dolayısıyla bu konuda da en yüksek hasssaiyeti gösterip redüktörleri doğrudan fırçalara bağlamıyoruz.Ve üstelik redüktörler ve fırçalar arasına '' çift rulmanlı bir poryo sistemi'' koyuyoruz.Bu çift rulmanlı poryo fırçaların kırılmasını engelliyor ve uzun vadede motor ile redüktör arızalarını önlüyor.Fırçaları da redüktörlerin her birine ayrı ayrı bağlıyoruz. Bunların hepsi bir makinada olması gereken önemli konulardır.Bu saydığım şeylerin makinadan kısılması mümkün değildir.Yani bir makina alırken mutlaka bunlara dikkat edilmelidir.

Makina alma aşamasındayken bulduğunuz ucuz bir makineyi satın almaktan mutlu olacaksınız belki ama bir süre sonra yarattığı ve yaşattığı kusurlar ve problemler size daha çok masraf çıkaracak. Makineyi tamir etmek için ödediğiniz paralar dolayısıyla pahalı diye almadığınız makinalar aslında sizin için kalite sunan ömürlük makinalardır.1 veya en geç 2 sene içerisinde arıza veren bir makinayı çöpe atıp ikinci bir makina almak çok zordur.Bu yüzden de ucuz makinalardan sakınmalısınız ve size saydığım sistemler mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Biz Komman Makina olarak grup şirketimiz olan Sabuncuoglu A.S. firmamızla beraber ERA 111 markası ile bu sektörde uzunca bir yıllık geçmişi olan köklü bir firma ve üreticiyiz.Bu yüzdendir ki iyi makina yapmak bizim görevimiz.Çünkü bizim sizinle diğer makina üreticileri gibi tek seferlik bir alışverişimiz olmayacaktır.Bizden makina aldıktan sonra halı yıkama için diğer temizlik ürünlerini de alacaksınız bu yüzden de biz sizi makina ile memnun etmek zorundayız. Yani bu da demek oluyor ki karşınızda bir muhatabınız daima olacak.Biz profesyonel makina üreticisi bir firma olarak sizin de profesyonellikten yana olmanızı isteriz. Her gün belki ucuz makinalar ile sorun yaşayan halı yıkamacılardan şikayetler alıyoruz.Müşteri iadeleri ile başlayan bu sorunlar müşteri kayıpları ile son buluyor.Buna bir de makina arızaları eklenince yaşadığınız mağduriyet çok büyük olacaktır.Bu duruma düşmememek ve bunları yaşamamak için ucuz makinalardan sakınmalısınız. Sadece yurtiçinde değil ağırlıklı olarak ihracat yaptığımız için bu uzak ülkelerde bir sorun olduğunda müdahale edilmesi zor olduğundan makinalarımızı üretirken en ince detayına kadar düşünüp en zor şartlarda çalışmasına yönelik üretiyoruz. Değerli halı yıkamacı,makinanızı bizden satın almazsanız dahi yine de lütfen açıkladığım noktalara dikkat ediniz. Söylediğim gibi müşteriler her gün bizi arıyor ve ucuz makinelerden şikayet ediyorlar. Siz de pişmanlık yaşamamak için bizi seçin.Neden bizi tercih etmeniz gerektiği konusunda da sizi bilgilendirdim. Çünkü kaliteyi ucuza alamazsınız. Bir şeylerin eksik olduğu açıktır.Bir yerlerden kısılmış ki bu makina ucuzdur.Ancak biz kendi makinelerimizde ihtiyacınız olan her ayrıntıyı düşünüyoruz. Bir kez satın almalısınız ve her zaman kullanmalısınız. Çünkü bu ürünler ucuz değil. Bir kere seçme hakkınız var. Aksi takdirde bir makine için iki kez ödeme yaparsınız ve ayrıca ucuz makinelerinizle ilgili bir sorun yaşadığınızda müşterilerinizi de kaybedersiniz.

KOMMAN MAKİNA MEKATRONİK HAVA VE KARA TAŞITLARI A.S.